Video

16/01/2013 14:08:27

Britania jo me ne 7 ekonomite

Ne vitin 2005, Briania e 11-ta ne bote

BRITANI- Britania do te mundet nga Meksika dhe Indonezia ne kater dekadat e ardhshme, duke kaluar ne vendin e 11-te ne bote per zhvillimin ekonomik. Gjithcka behet e ditur sipas nje raporti te publikuar nga Bric-s and Beyond.

Raporti ben te ditur se vendet e 7-shes mes te zhvilluar ne bote, do te ndryshojne qe nga SHBA-ja, Japonia, Gjermania, Franca dhe Italia, nderkohe qe vetem Britania dhe Italia do te jene jashte listes se 10 vendeve me te mira ekonomikisht.

Megjithate, serisht Britania do te jete nder vendet e para per GDP per fryme te popullsise ne vitin 2050, duke u renditur pas SHBa-se, Kanadase dhe Frances.

Nje rritje te madhe do te kene vendet e medha aziatike si Kina dhe India, por edhe Brazili, Rusia, Indonezia, Meksika dhe Turqia, duke pare qe tani rritjen e madhe per GDP te popullsise qe kane.

Raporti, gjithashtu, parashikon se Kina do te zere vendin e SHBA-se duke u renditur ne vendin e pare me ekonomine me te madhe ne bote ne vitin 2017, duke kaluar keshtu me shpejt sesa eshte parashikuar ne vitin 2025.

Edison Myrteza