stampa | chiudi

Ekonomi

31/07/2013 15:45:41

FMN fut ''ne rrjete'' Shqiperine

Megjithe parashikimet pozitive per rritjen ekonomike, qe duhet te jete diku tek 1.8%, borxhi i larte publik dhe mbledhja e ulet fiskale mbeten burim shqetesimi


TIRANE - Menaxherja e Bankes Boterore per Shqiperine Ksenia Lvovsky, i ka kerkuar Qeverise Shqiptare krijimin e nje keshilli fiskal te pavarur qe te fiksoje rregulla fiskale te pavarura qe rifillon programin e bashkepunimit me Fondit Monetar Nderkombetar.

Lvovsky ka pranuar se rregulli ne financat publike duhet te jete prioritet i qeverise, me shume se nderrmarrjet publike, ne menyre te veçante perballimin e pagesave te vonuara te administrates publike ndaj sektorit privat. Programi i ri i qeverise nuk ofron shume hapesira per investime te medha.

Megjithe parashikimet pozitive per rritjen ekonomike, qe duhet te jete diku tek 1.8%, borxhi i larte publik dhe mbledhja e ulet fiskale mbeten burim shqetesimi.

Sipas saj, forcimi i institucioneve te pavarura shqiptare dhe konsolidimi i administrates publike perbejne sfidat me te rendesishme te Qeverise se re.

HermesNews - ©2013

stampa | chiudi