stampa | chiudi

Ekonomi

07/02/2013 15:54:45

Warren Buffett dhuron miliarda

Manjati i mediave ben bamiresi te papare


NEW YORK - Nje prej njerezve me te pasur ne botes, ka filluar aplikimin e nje program-bamiresie plurimiliarder, me te cilin vetem ne muajt e fundit te 2012-tes ka dhuruar $21,6 milione. Miliarderi amerikan, manjati i mediave Warren Buffet ka lene nje pershtypje te mire me kete gjest te tijin i cili ndermjet muajve Shtator - Dhjetor 2012-te ka dhuruar per bamiresi aksionet e klasit B te kompanise Berkshire Hathaway me nje vlere te pergjithshme prej $21,6 milionesh. Sipas Buffet, perfitues te saj, jane kater organizata no profit dhe tre persona, emrat e te cileve nuk jane bere te ditur. Por, dhurimi me i madh prej $16,6 milione, i shkoi nje enti no profit. Kjo dhurate i bashkohet $22,4 milioneve te dhena per Bill & Melinda Gates Foundation dhe kater fondacioneve te famijes Buffet. Manjati i mediave ka thene se po planifikon te dhuroje dhe 350 mije aksione te klasit A dhe $3,5 milione te klasit B te Berkshire, qe vleresohen rreth $51 miliarde.

HermesNews - 2013

stampa | chiudi