stampa | chiudi

Ekonomi

22/01/2013 14:55:35

Greqia investuesja kryesore ne vend

Rritje dhe ulje e investimeve greke ne Shqiperi


TIRANE- Sipas Ambasades Greke ne Tirane, Greqia renditet ne vendin e pare ne investimet direkte te huaja ne Shqiperi. Por edhe sipas statistikave te publikuara nga Banka e Shqiperise per vitin 2008-2009, ka patur nje renie ne investimet greke ne Shqiperi edhe per vitin e mepasshem. Sektoret kryesore ne te cilet Greqia ka kreun e investimeve ne Shqiperi eshte sektori bankar, sektori i telekomunikacionit, sherbimet e shendetsise, ndertimit, teknologjia e informacionit, materialet e prodhimit dhe tregut ndertimor, industria ushqimore dhe tregu i kepuceve.

Edison Myrteza

stampa | chiudi